Το ΕΚΑΒ, μετά τον Ευαγγελισμό, επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνεχίζοντας τον κύκλο των δια ζώσης ενημερωτικών επισκέψεων και συναντήσεων σε κομβικούς υγειονομικούς χώρους.

Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο των κυβερνητικών χειρισμών τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τα τραγικά περιστατικά που έλαβαν χώρα όπως στην Κω, στη Νέα Μάκρη και στη Θάσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr, ο υπουργός Υγείας έφθασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, δίπλα στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Για περίπου τρεις ώρες βρισκόταν στο γραφείο του προέδρου, κ. Νίκου Παπαευσταθίου, ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για το Κέντρο, το προσωπικό, ειδικά για τους διασώστες, τα ασθενοφόρα αλλά και για τα προβλήματα και τις ανάγκες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως γράφει σήμερα το ygeiamou.gr, ζητούμενο του υπουργείου Υγείας είναι η δημιουργία μικτών πληρωμάτων στα ασθενοφόρα, ώστε να αυξηθεί η κάλυψη του πληθυσμού. Τα ασθενοφόρα θα ενισχυθούν με προσωπικό εκπαιδευμένο από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική, ωστόσο αυτό προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση την οποία ως φαίνεται δρομολογεί άμεσα το υπουργείο Υγείας.

Η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις θα γίνει στοχευμένα στις νησιωτικές και γενικά τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου παρότι υπάρχουν ασθενοφόρα, δεν υπάρχουν αρκετοί διασώστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουνούπια – Ιός Δυτικού Νείλου: Χαμηλότερη η κυκλοφορία του ιού φέτος

Βόλος: Τέσσερις φορές δάγκωσε την 4χρονη η οχιά – Ανταποκρίνεται στη θεραπεία το κορίτσι