Συνολικά 29 μετανάστες παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα την τελευταία ενημέρωση. Μέχρι σήμερα το πρωί στο νοσηλευτικό ίδρυμα παρέμεναν 30 ναυαγοί. Για 18 εξ αυτών έχουν πραγματοποιηθεί εισαγωγές στις κλινικές του νοσοκομείου και 12 παρέμεναν στη βραχεία νοσηλεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για υποστήριξη και παρακολούθηση. Για τρεις μετανάστες δεν κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή τους στο νοσοκομείο. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, όλοι οι νοσηλευόμενοι μετανάστες παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα στην υγεία τους.

Ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου μετρά μέχρι τώρα 78 νεκρούς, ενώ 104 είναι οι διασωθέντες μετανάστες. Οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα του ναυαγίου είναι αρκετά περισσότερα. Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων του αλιευτικού, άλλωστε, δεν είναι γνωστός, και πιθανότατα θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ της περιοχής αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ μετέβησαν από την Αθήνα και δύο οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) με γιατρούς και διασώστες ώστε να συνδράμουν στο έργο διαλογής και διακομιδής των διασωθέντων. Άμεσα στο Λιμάνι της Καλαμάτας αναπτύχθηκαν 10 ασθενοφόρα με διασώστες και γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Κατόπιν εντολής από το Υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μετέβη εσπευσμένα στην Καλαμάτα ώστε να συντονίσει την επιχείρηση παροχής υγειονομικής περίθαλψης προς τους διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο της Πύλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Guardian: Επιστήμονες δημιούργησαν συνθετικά ανθρώπινα έμβρυα με χρήση βλαστοκυττάρων

Ξεκινούν οι μετακινήσεις υγειονομικών – Πώς ενισχύονται τα νησιά