Πλεύρης για Λινού: Προσβολή για το ΕΚΑΒ οι υπόνοιες για πιθανή επιλεκτική συμπεριφορά στη Νέα Μάκρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είπε ελπίζω να μην καθυστέρησε το ΕΚΑΒ στη Νέα Μάκρη επειδή η έγκυος ήταν Ρομά

YGEIAMOU.GR TEAM

Βολές εναντίον της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνάς Λινού, σχετικά με τις αναφορές της στα περιστατικά με την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ, εξαπολύει ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον Alpha, η Αθηνά Λινού αναφέρθηκε στους θανάτους τόσο της 63χρονης στην Κω, όσο και της 19χρονης στη Νέα Μάκρη, υποστηρίζοντας ότι ήταν πρόσωπα «που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας».

«Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι μερικοί άνθρωποι, όπως και η κοπέλα που έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη, ανήκαν σε άτομα που εξέφραζαν ομάδες ανισότητας. Η μεν γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην Κω είχε την ανισότητα του ότι ζούσε στη νησιωτική Ελλάδα. Γι’ αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουμε το υγειονομικό ισοδύναμο, δηλαδή να αναπληρώνουμε τις κοινωνικές και συνθήκες ζωής των νησιωτών με καλύτερη προσπάθεια για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν», είπε αρχικά η Αθηνά Λινού.

«Η δε άλλη κοπέλα, ακόμα πιο φρικτό, γιατί έχασε και εκείνη τη ζωή της και το μωρό, ανήκε, απ’ ότι άκουσα στην ομάδα των Ρομά. Είναι καθαρά θέμα ανισότητας γιατί αν ζούσε στα βόρεια ή τα νότια προάστια, το πιο πιθανό θα υπήρχε ένα αυτοκίνητο να την μεταφέρει», πρόσθεσε.
Τότε, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Αντώνης Σρόιτερ σχολίασε: «Φαντάζομαι, βεβαίως, ότι η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν έχει να κάνει με το αν ήταν Ρομά ή όχι».

«Ελπίζω πως όχι», απάντησε η κα Λινού.

Προσβολή για το ΕΚΑΒ οι αναφορές της Αθηνάς Λινού

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σχολίασε τις αναφορές της Αθηνά Λινού μέσω Twitter.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για «προσβολή του ΕΚΑΒ».

«Αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη προσβολή στο ΕΚΑΒ.Η κα Λινού υπονοεί πιθανή επιλεκτική συμπεριφορά. Σήμερα 4138 διασώστες (έναντι 3614 το 2019) δίνουν καθημερινή μάχη.Τα προβλήματα είναι πολλά, διορθώνονται,αλλά έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε.Στους διασώστες όμως αξίζει μόνο σεβασμός», έγραψε ο Θάνος Πλεύρης.