«Τα προβλήματα στα ακριτικά μας νησιά μπορούν να λυθούν με τις νέες διατάξεις. Στις άγονες προκηρύξεις πλήρους απασχόλησης βγαίνουν θέσεις μερικής απασχόλησης και θεσμοθετήσαμε κίνητρα 1.800 ευρώ τον μήνα πλέον του μισθού για κάθε γιατρό που μετακινείται», ανήρτησε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις και για το νοσοκομείο της Κω. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι στη δομή υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. «Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες», τονίζει.

Προσθέτει ότι στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέραν του μισθού. «Το υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι γιατροί αρνητές του κορωνοϊού και οι ποινές – Πέντε υποθέσεις με «βαρύ» παρελθόν

Φάρμακα: Αυξάνεται η δημόσια δαπάνη – Τι προβλέπει τροπολογία