Για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα που έχει προκαλέσει εκ νέου ανησυχία αλλά και για τις ελλείψεις στα φάρμακα, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα, η Ματίνα Παγώνη μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η Κίνα είναι μακριά» και στη συνέχεια δήλωσε: «Σε εμάς η επισκεψιμότητα από την Κίνα είναι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως δεν παύει να χρειάζεται να πάρουμε μέτρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε το τεστ πριν το ταξίδι και συμφωνούμε σε αυτό. Η Κίνα ήταν από την αρχή της covid-19 ένα ερωτηματικό, είναι περίεργες οι καταστάσεις εκεί και περίεργη η διαχείριση της νόσου».

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούργιο για κάποιο στέλεχος», καθησύχασε η Ματίνα Παγώνη.

Σχετικά με τις γρίπες και τις αναπνευστικές λοιμώξεις ανέφερε:«Εγώ περισσότερο την ανησυχία την έχω για τα παιδιά και τους γονείς τους», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι όντως υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων, όμως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.

Όπως τόνισε ο έλεγχος στις φαρμακαποθήκες γίνεται σωστά και πρέπει να συνεχίσει. Έπειτα, όπως τόνισε ο έλεγχος και από τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να επισπευθεί, για αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα.

Όπως ανέφερε στα Κέντρα Υγείας και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Ειδήσεις σήμερα 

Θάνος Πλεύρης: Αυξήσεις θα υπάρχουν μόνο σε φτηνά φάρμακα των 1-2 ευρώ και το βάρος θα καλύψει ο ΕΟΠΥΥ

Φάρμακα: Με το σταγονόμετρο η προμήθεια 777 σκευασμάτων – Ένα κουτί σε κάθε φαρμακείο