*Γράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης

Στο μικροσκόπιο προανάκρισης που διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών βρίσκεται ένας 72χρονος παθολόγος στη Ρόδο, σε βάρος του οποίου υπάρχει ανώνυμη καταγγελία για αλόγιστη συνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων σε εξαρτημένους κατοίκους του νησιού.

Την σχετική καταγγελία διαβίβασε στις αρχές Οκτωβρίου στις αστυνομικές αρχές της Ρόδου με έγγραφό του το τμήμα Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Ελέγχων του ΕΟΠΠΥ, το οποίο παρέθεσε και αντίγραφα από έναν προκαταρκτικό έλεγχο που έκανε και περιλαμβάνουν το σύνολο των σκευασμάτων τα οποία έχει συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά ο γιατρός, το σύνολο της δαπάνης για αυτά και τα φαρμακεία στα οποία εκτελέστηκαν οι συνταγές.

Μάλιστα, η Δίωξη Ναρκωτικών ενημερώθηκε και από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ότι δέχθηκε καταγγελίες από γονείς για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών από το μέλος του, σε βάρος του οποίου έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία. Σύμφωνα με την “δημοκρατική”, οι αστυνομικοί έχουν από τον ΕΟΠΠΥ ομαδοποιημένα στοιχεία για την συνταγογράφηση του 72χρονου γιατρού ανά μήνα και ασθενή για όλο το 2022, τα οποία θα ενσωματώσουν στην δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλαγή πολιτικής από την Κίνα: Τέλος στα κέντρα καραντίνας για τους ασθενείς με Covid-19!

Το Aids παραμένει ταμπού στην Tουρκία

Ο θάνατος της Έμμας ευαισθητοποίησε τους πολίτες και «έφερε» 1.000 νέους δωρητές οργάνων