Αν και τυπικά η «Επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία Mητρώων ασθενών» δε σταμάτησε ποτέ να υφίσταται, επί της ουσίας ήταν ανενεργή από το 2019 και μετά. Έτσι με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, συγκροτήθηκε νέα Επιτροπή με αρκετά νέα πρόσωπα τα οποία ανέλαβαν ex officio τις θέσεις τους.

Έτσι δραστηριοποιείται εκ νέου με 25μελή σύνθεση η νέα επιτροπή, με πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο και αντιπρόεδρο τον Βασίλειο Κουτσιούρη, Δρ Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSHEM, MSIS, BSc (CS), σύμβουλος του υπουργού Υγείας.

Τα υπόλοιπα Μέλη της «Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών – θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία Μητρώων ασθενών» είναι οι εξής:

 1. Δημήτριος Φιλίππου, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Αναστάσιο Γκάτσιο, Β’ αντιπρόεδρο του ΕΟΦ.
 2. Ιωάννης Σωτηρίου, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Νικολαΐδη, μέλος Δ.Σ. του ΙΦΕΤ.
 3. Φλώρα Μπακοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.
 4. Ελευθέριος Θηραίος, γενικός – οικογενειακός ιατρός, διευθυντής ΕΣΥ – Κ.Υ. Βάρης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας ΟΔΙΠΥ Α.Ε., Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Καρανίκα, σύμβουλο Ηλεκτρονικής της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, επίκουρο καθηγητή Ιατρικής, Πληροφορικής και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 5. Παναγιώτα Μήτρου, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Μαρουλιώ Λέκκα, ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του υπουργείου Υγείας.
 6. Παναγιώτα Λίτσα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Κανή, προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ.
 7. Αντιόπη Πάνου, προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη προϊστάμενο του Τμήματος ΓΓΚΑ – υπουργείου Υγείας.
 8. Αναστάσιος Παππάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Δήμητρα Σιακοτού, προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας.
 9. Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη, διευθύντρια Γραφείου αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 10. Δάφνη Καϊτελίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΟΔΙΠΥ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 11. Αθανάσιος Βοζίκης, καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 12. Αθανάσιος Αθανασιάδης, υπεύθυνος Παρατηρητήριου Οικονομικών Υγείας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 13. Πέτρος Γαλάνης, επιδημιολόγος – διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 14. Βασίλειος Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βασιλόπουλο, εντεταλμένο σύμβουλο του Δ.Σ. της ΠΕΦ, ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
 15. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος ΣΦΕΕ, με αναπληρωτή τον Μάριο Κοσμίδη, αντιπρόεδρο του ΣΦΕΕ, ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
 16. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος ΠΦΣ, με αναπληρωτή τον Σεραφείμ Ζήκα, Α’ αντιπρόεδρο του ΠΦΣ, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
 17. Δέσποινα Μακριδάκη, νοσοκομειακή φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. “Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ”, πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Παπανδρέου, νοσοκομειακή φαρμακοποιό – Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. “Ευαγγελισμός”, γενική γραμματέα της ΠΕΦΝΙ, ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ).
 18. Φώτιος Πατσουράκος, καρδιολόγος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κορωνιώτη, καρδιολόγο, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
 19. Γεώργιος Τουσίμης, αντιπρόεδρος ΔΣ του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (PIF), με αναπληρώτρια την Αγγελική – Μαρία Οικονομοπούλου, διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (PIF), ως εκπρόσωποι του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (Pharma Innovation Forum).
 20. Θεανώ Καρποδίνη, διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.
 21. Βασιλική – Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.
 22. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΑΦΕΕ, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Αυγερινό, μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΦΕΕ, ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).
 23. Νικόλαος Δέδες, πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Αθανασίου, μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.