Απεργιακή κινητοποίηση εξαγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Αττική 8.00 – 15.00 και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, με παράλληλη συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη, στις 8:30 πμ. και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

«Τα νοσοκομεία υποφέρουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Η χρηματοδότηση εφέτος στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Τρεις μήνες πριν το τέλος του έτους, και οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στο κόκκινο. Υπάρχει αυξητική τάση αποχωρήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού από τα Νοσοκομεία λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους μισθούς πείνας που λαμβάνουμε» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, το υγειονομικό προσωπικό είναι εφέτος μειωμένο κατά 10.000 σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο (αποχωρήσεις χωρίς αναπλήρωση, αναστολές εργασίας κλπ). Ενώ οι 22.000 συμβασιούχοι αποτελούν έναν… προσωρινό πυλώνα των νοσοκομείων.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Τα πρώτα στοιχεία από το «άνοιγμα» των ειδικοτήτων δείχνει ότι θα έχουμε περισσότερους γιατρούς

Κορωνοϊός – Χαράλαμπος Γώγος: Τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν – Σε ποιους συστήνεται η 4η και 5η δόση

Έμπολα: Ο πρόεδρος της Ουγκάντας διατάσσει οι μάγοι-γιατροί να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους