Ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής του SARS-CoV-2 στην Ιταλία αυξήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Ο δείκτης αυτός –ο Rt– παρέμεινε πάνω από το 1,0 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, δεδομένο που υποδεικνύει πως ο ιός παραμένει σε φάση εξάπλωσης.

Για την περίοδο από την 7η Ιουνίου ως την 20ή Ιουνίου, την πιο πρόσφατη που εξετάζεται στην έκθεση, ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής ήταν 1,3, που σημαίνει ότι για κάθε ανάρρωση καταγράφονταν κατά μέσο όρο 1,3 μολύνσεις. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ο Rt βρισκόταν στο 1,07.

Εξάλλου την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου ο δείκτης επίπτωσης ήταν 763 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, με άλλα λόγια αυξήθηκε κατά 50% και πλέον από τα 504 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους της προηγούμενης.

Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 86.334 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 72 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα του ιού στη χερσόνησο πλησιάζουν πλέον το εκατομμύριο (είναι 929.006).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία έχει φθάσει τους 168.425 νεκρούς επί συνόλου 18,6 εκατ. μολύνσεων. Είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην Ευρώπη, έπειτα από αυτόν της Βρετανίας, και ο όγδοος βαρύτερος στον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόρεια Κορέα: Κατηγορεί για το ξέσπασμα της Covid «ξένους» και μπαλόνια από τη Νότια Κορέα

«Καύσωνας» κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη – Σχέδια για αναχαίτιση του νέου απειλητικού κύματος

Απότομη άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ιταλία – Σχεδόν ένα εκατομμύριο θετικοί