Ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ και ο δήμαρχος του Ανόι, που κατηγορούνται ότι επέτρεψαν την πώληση τεστ κορωνοϊού σε υψηλότερες από την πραγματική τους αξία τιμές σε νοσοκομεία, αποβλήθηκαν από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή.

«Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να αποβάλλει τους κυρίους Τσου Νγκοκ Ανχ και Νγκουέν Ταν Λονγκ από το Κόμμα», σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτού του σκανδάλου ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 31,7 εκατομμυρίων ευρώ σε προμήθειες, αξιωματούχοι έλαβαν δωροδοκίες από τον όμιλο «Viet A Technologies» προκειμένου να επιτρέψουν πωλήσεις τεστ Covid σε νοσοκομεία και κέντρα ελέγχου πανδημίας σε πολύ υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Οι Λονγκ και Νγκοκ Ανχ, που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους το 2020, αναμένεται τώρα να διωχθούν ποινικά.

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Viet A, Χαν Κουκ Βιέτ, αντιμετωπίζει ο ίδιος διώξεις, κατηγορούμενος για δωροδοκία αξιωματούχων προκειμένου να πουλήσει αυτά τα τεστ σε τιμές πολύ υψηλότερες από την πραγματική τους αξία.

Πολλοί εργαζόμενοι στα κέντρα ελέγχου πανδημίας έχουν συλληφθεί σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σκάνδαλο.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: 2.501 κρούσματα, 10 θάνατοι και 119 διασωληνωμένοι

Παυλάκης: Φόβοι για έξαρση του κορωνοϊού το καλοκαίρι

Ευλογιά των πιθήκων: 780 κρούσματα σε τρεις εβδομάδες ανακοίνωσε ο ΠΟΥ