Για την ευλογιά των πιθήκων, τον κορωνοϊό και την τέταρτη δόση εμβολίου μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτός είναι ένας ιός DNA και όχι RNA ιός και δεν είναι τόσο μεταδοτική ασθένεια όσο ο κορωνοϊός. Όπως είπε ο ιός από τον οποίο προέρχεται η ευλογιά των πιθήκων παθαίνει λιγότερες μεταλλάξεις και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δούμε πανδημία.

Αν δεν είχαμε περάσει τον κορωνοϊό αυτό θα συζητιόταν μόνο σε ιατρικά συνέδρια και περιοδικά, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι ανησυχητική μόνο για οργανισμούς που δεν έχουν ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα παιδιά.

Σχετικά με τον κορωνοϊό, είπε ότι οι υποπαραλλαγές 4 και 5 είναι πιο ανησυχητικές από την ευλογιά των πιθήκων.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην καθημερινή ζωή και στα μέτρα προστασίας, ωστόσο τόνισε ότι είμαστε σε σαφή αποδρομή της πανδημίας, ενώ έχουμε και περισσότερα «όπλα» για να την αντιμετωπίσουμε.

Τέλος, ανέφερε ότι κατά την άποψή του η τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους από τον Σεπτέμβρη.