Στην εξέταση των δεδομένων που έχει καταθέσει η Moderna για την χορήγηση του εμβολίου της κατά της Covid στα παιδιά κάτω των έξι ετών θα προχωρήσει ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανεξάρτητα από το πότε η Pfizer θα υποβάλει τα δικά της δεδομένα για τον ίδιο σκοπό.

Ο FDA εξέταζε το ενδεχόμενο να ελέγξει τα δεδομένα της Moderna για τα παιδιά κάτω των έξι ετών, τα οποία υποβλήθηκαν για έγκριση επείγουσας χρήσης την Πέμπτη, παράλληλα με τα δεδομένα της Pfizer, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε τα δυο εμβόλια να συγκριθούν άμεσα το ένα με το άλλο.

Όμως την Πέμπτη, ο Επίτροπος του FDA, Robert Califf, δήλωσε ότι ο Οργανισμός δεν θα «καθυστερήσει» την αίτηση Moderna, ώστε να περιμένει την Pfizer.

«Οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες με τους οποίους έχω μιλήσει θα προτιμούσαν τα δυο εμβόλια να εξεταστούν μαζί. Αλλά αν δεν υποβληθούν ταυτόχρονα, τότε δεν πρόκειται να καθυστερήσει η εξέταση στην αίτηση της Moderna», δήλωσε ο Califf.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε επίσης στο ABC News ότι ο FDA θα ενεργήσει «όσο το δυνατόν ταχύτερα» για να εγκρίνει το εμβόλιο Moderna. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση και ότι η αίτηση θα κριθεί «επί της ουσίας».

Eιδήσεις σήμερα:

Τα covid pass φεύγουν, οι μάσκες μένουν: Τι αλλάζει από 1η Μαΐου

Κορωνοϊός: Θα κρατούσα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μέχρι τις 15 Ιουλίου, λέει η Παγώνη

Μαγιορκίνης για ηπατίτιδα: Ο αδενοϊός μπορεί να τους μολύνει όλους ανεξαρτήτως ηλικίας