Κανονικά θα πραγματοποιείται η διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορωνοϊό, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει φροντίσει «για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους» χάρη στην «αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η προμήθεια των αντιικών για τον κορωνοϊό «θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή ως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04)».

Επισημαίνεται πως «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό», κατά την πάγια διαδικασία.

Ακολούθως, «η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής».

«Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας», καταλήγει η ανακοίνωση.