Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, το πώς θα κάνουμε Πάσχα, αλλά και την 4η δόση του εμβολίου, μίλησε σήμερα ο διευθυντής στη Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Μπορούμε να κάνουμε Πάσχα χωρίς να έχουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Είναι καλό να μην καλλιεργούμε ένα υπεραισιόδοξο κλίμα. Να κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε ακολουθώντας τα πρωτόκολλα, με μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Η παραλλαγή αυτή δεν είναι ικανή να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Όμως, φαίνεται ότι η 3η και η 4η ενισχυτική δόση του εμβολίου πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη»

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου. Ευτυχώς υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε 50 νεκρούς κάθε ημέρα. Δεν πρέπει να δώσουμε άλλη ευκαιρία σε αυτό τον ιό. Αρχίζουμε τώρα να μπαίνουμε σε μία σειρά, αλλά είμαστε ακόμα υπό τη σκιά του ιού», τόνισε.

«Χρειάζεται προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία»

«Μέχρι το Πάσχα πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η πολιτεία. Οι μάσκες δεν έχουν καταργηθεί σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός. Οι επιχειρηματίες και οι εκκλησίες πρέπει να φροντίσουν να μη δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός. Χρειάζεται προσοχή για να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε ότι «Οι ηλικιωμένοι, οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 3η και την 4η δόση του εμβολίου. Αν τα κάνουμε αυτά, δε φοβόμαστε τίποτα. Η πίεση στο σύστημα υγείας τώρα δεν είναι τόσο έντονη».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας