Οσο διαρκεί η πανδημία, «οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε ο κ. Πλεύρηςαπαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα, η αναστολή εργασίας τους από το ΕΣΥ «είναι απόλυτα δική τους επιλογή».

Αυτή την στιγμή για λόγους δημόσιας Υγείας αλλά και ιατρικής επιστήμης, συνέχισε ο υπουργός, «η βούλησή μας είναι σαφής. Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ» και αυτό «θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα».

Υπογράμμισε ακόμη πως οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια, «δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους», αλλά και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευτεί. Πρόσθεσε πως έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με δύο δόσεις και όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη ενισχυτική δόση.

Ο υπουργός χαρακτήρισε αλχημεία την άποψη που έχει ακουστεί ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, ο υπουργός ανέφερε ότι όπως έχει πει θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία με συγκεκριμένα κριτήρια και μέχρι τότε θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στα νοσοκομεία.

Eιδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Στα 18.425 τα νέα κρούσματα, 62 θάνατοι, 365 οι διασωληνωμένοι

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Οι 14 πυλώνες – Προσωπικός γιατρός για όλους και απογευματινά χειρουργεία

Κορωνοϊός – Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Επεκτείνεται στους εννέα και έξι μήνες, αντίστοιχα, η ισχύς τους