To πράσινο φως για τη χορήγηση ενός εμβολίου κατά της Covid- 19 σε μωρά έξι μηνών έως και παιδιά 6 ετών ελπίζει να λάβει από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές η φαρμακευτική εταιρεία Moderna.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αναφέρει ότι, τις επόμενες εβδομάδες θα υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την έγκριση ενός εμβολίου δύο δόσεων- 25 μικρογραμμαρίων η κάθε δόση.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ποσότητα αυτή αποτελεί το 25% των δύο πρώτων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοιού που έλαβαν οι ενήλικες, όπως αναφέρει η εταιρεία.

«Δεδομένης της ανάγκης για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 σε βρέφη και μικρά παιδιά, συνεργαζόμαστε με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές για να υποβάλουμε αυτά τα δεδομένα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ .

Στις κλινικές δοκιμές, οι δύο δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν με διαφορά 28 ημερών σε 2.500 βρέφη και μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως και 2 ετών και σε 4.200 παιδιά, ηλικίας 2 έως 6 ετών.

Οι δόσεις του εμβολίου της Moderna σε βρέφη και μικρά παιδιά «έδειξαν μια ισχυρή απόκριση αντισωμάτων» παρόμοια με αυτή των ενηλίκων, με «ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας», όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων του εμβολίου ήταν 43,7% σε βρέφη και παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών και 37,5% ,σε παιδιά από 2 έως 6 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν αναφέρθηκαν κρούσματα της COVID-19 με σοβαρά συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τον Απρίλιο

«Ο κόσμος να μην πάει στις παρελάσεις, το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο», λέει η Παγώνη

Η σιωπηλή επιδημία των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων: Κόλλησαν 400.000 άνθρωποι μέσα στην πανδημία