Δύο άνδρες, 65 και 88 ετών, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Χανίων πέθαναν το προηγούμενο 24ωορο από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων λόγω covid-19 στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στους 76 από την αρχή του έτους.

Σήμερα, ωστόσο, καταγράφεται περαιτέρω αποκλιμάκωση στις νοσηλείες λόγω covid-19. Από 132 που ήταν χθες έπεσαν στις 125, από τις οποίες οι 105 είναι σε κλινικές και οι 20 σε ΜΕΘ. Σοβαρότερα και διασωληνωμένοι είναι 14 ασθενείς.

Ανάμεσά τους είναι και ο πρώτος ασθενής με «Όμικρον 2» που εισήχθη σε ΜΕΘ στο νησί.

Πρόκειται, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, για ανεμβολίαστο ενήλικο που, δυστυχώς, έχει διασωληνωθεί. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, χρειάζεται προσοχή και με την «Όμικρον 2». Εξάλλου, οι μισές από τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στην Κρήτη πλέον οφείλονται στην “Όμικρον 2”, ακολουθώντας την πορεία εξάπλωσης στην κοινότητα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος.

Αναλυτικά, ανά νοσοκομείο οι νοσηλείες διαμορφώνονται ως εξής:

-ΠΑΓΝΗ: 42 ασθενείς, 33 στην κλινική covid, 9 στη ΜΕΘ, οι 8 διασωληνωμένοι.
-Βενιζέλειο: 28 ασθενείς, 24 στην κλινική covid, 4 στη ΜΕΘ, κανένας διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Χανίων: 36 ασθενείς, 31 στην κλινική covid, 5 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 8 ασθενείς, 6 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 5 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Σητείας: 4 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς στην κλινική covid.