Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Yφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη βρέθηκαν σήμερα στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο, όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για τον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Περίπου 100 παλέτες με φάρμακα και υλικά θα αποσταλούν στην Πολωνία και στη συνέχεια, μέσω διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία.

Ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Πλεύρης: «Το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα. Με την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη ήρθαμε σε συνεννόηση με τους ομολόγους μας, τους Υπουργούς Υγείας της Ουκρανίας, οι οποίοι μας ζήτησαν συγκεκριμένο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό το οποίο αποστέλλουμε σήμερα. Ήδη έχει φύγει μία παρτίδα, σήμερα φεύγει η δεύτερη και επίκειται και άλλη.

Ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Ευχαριστούμε τις φαρμακευτικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και το Υπουργείο Υγείας με υλικά από τις αποθήκες του και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που μας ζητήθηκε».

plevris-oukrania-1
rapti-plevris-1

Ράπτη: «Αυτές τις κρίσιμες ώρες, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται στην Ουκρανία.

Η σκέψη μας είναι στους χιλιάδες αμάχους, που χάνουν την ζωή τους, ή τραυματίζονται, ή αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Είναι τα θύματα μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης.

Η πατρίδα μας από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας. Σήμερα μετά και από ειδική συνεννόηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Iryna Mykychaκ, η αποστολή συγκεκριμένων φαρμάκων, αναλώσιμων και υγειονομικού υλικού σε δυο μεγάλα φορτηγά, είναι μια ακόμη στοχευμένη ανθρωπιστική δράση του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και των ιδιωτών που συνέδραμαν στην αποστολή.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης μας. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να μπει τέλος σε αυτήν την τραγωδία».

Eιδήσεις σήμερα: 

Μικρή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Νέα έξαρση της πανδημίας – Πώς επηρέασαν οι Απόκριες