Ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα έχει διανύσει το ΕΣΥ μέσα από τη δυναμική λειτουργία του Κεντρικού Βρογχολογικού Εργαστηρίου «Χρίστος Γκάγκας», στο νοσοκομείο «Σωτηρία», παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία.

«Το Κεντρικό Βρογχολογικό Εργαστήριο ”Χρίστος Γκάγκας” έχει στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών και την ακριβή διάγνωση» σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Πραγματοποιούνται, όπως έγραψε η κ.Γκάγκα, εξετάσεις που αποτελούν την «τελευταία εξέλιξη στο χώρο της βρογχοσκόπησης, όπως σταδιοποίηση του μεσοθωρακίου με την χρήση ενδοβρογχικού υπερήχου, αντιμετώπιση κεντρικών βλαβών με χρήση ηλεκτροκαυτηρίας – argon – κρυοπηξίας και διαβρογχικές κρυοβιοψίες για την διάγνωση διαμέσων νοσημάτων. Τα αποτελέσματα είναι καινοτόμα και δημοσιεύονται σε διεθνή ιατρικά περιοδικά».

«Το Κεντρικό Βρογχολογικό Εργαστήριο ”Χρίστος Γκάγκας”, στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι το μεγαλύτερο της χώρας, με περίπου 3.000 βρογχοσκοπήσεις ετησίως» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Επισήμανε, δε, ότι χάρη στην «επίμονη δουλειά όλης της ομάδας, την τετραετία 2016-2019 διπλασιάστηκαν σχεδόν όλες οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου, ενώ ακόμη και την τελευταία διετία, που το Σωτηρία είναι νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο Covid-19, το Βρογχολογικό Εργαστήριο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, εξυπηρετώντας πληθώρα εξωτερικών ασθενών».

«Το τμήμα λειτουργεί ως κέντρο εκπαίδευσης στο Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Endobronchial Ultrasound (EBUS) της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS), μέσω του οποίου οι πνευμονολόγοι εξειδικεύονται και πιστοποιούνται στο EBUS σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Πότε ολοκληρώνεται η εμβολιαστική επιχείρηση

Θεμιστοκλέους: «Το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα»

Τζανάκης: Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους