Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήναςανάμεσα σε συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, υγειονομικοί και μέλη της ΑΔΕΔΥ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους, όταν επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο, συγκρούστηκαν με τους άνδρες των ΜΑΤ, που έχουν αναλάβει την περιφρούρηση της διαμαρτυρίας. Κατά την ένταση, οι δυνάμεις της αστυνομίας πέταξαν δακρυγόνα, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η ενημέρωση της αστυνομίας:

«Την 09.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (1.200) περίπου ατόμων, έμπροσθεν του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου.

Την 09.20 ώρα, κατά την προσπάθεια οριοθέτησης της συγκέντρωσης, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός που διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο.

Την 10.15 ώρα, ενώ αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε εισέλθει στο κτίριο, άλλη ομάδα που ακολουθούσε προσπάθησε να εισέλθει βίαια εντός, επιτιθέμενη με ρίψη αντικειμένων και απωθώντας τους αστυνομικούς της Ο.Δ.Ο.Σ που βρισκόταν έμπροσθεν της εισόδου του κτιρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, αποτρέποντας την είσοδό τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Την 11.00 ώρα ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των συγκεντρωμένων.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

epeisodia_kentro_in__2_
epeisodia_kentro_in__3_
epeisodia_kentro_in__4_
epeisodia_kentro_in__1_

 

 

Διαβάστε σήμερα:

Πενταπλάσια η πιθανότητα επαναλοίμωξης Covid-19 για τους ανεμβολίαστους σύμφωνα με έρευνα

Θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά με μάσκες, λέει η Παγώνη

Ένταση σε συγκέντρωση υγειονομικών στο κέντρο της Αθήνας