Με υπερσύγχρονα κρεβάτια ΜΕΘ, αναπνευστήρες και μόνιτορ αναβαθμίστηκε η Καρδιολογική Κλινική του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας, που διαθέτει αιμοδυναμικά εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιούν πάνω από 3.000 επεμβάσεις κάθε χρόνο, εξυπηρετώντας έτσι χιλιάδες ασθενείς.

Η κλινική διαθέτει, ακόμα, μια από τις μεγαλύτερες μονάδες εμφραγμάτων. «Η λειτουργία της κλινικής είναι παραδειγματική και μας δείχνει πόσο καλά αποτελέσματα για τους ασθενείς μπορούν να δώσουν η δουλειά, η κατάρτιση και η προσήνεια της ομάδας αλλά και τον σημαντικό ρόλο των χορηγών και ευεργετών που στην Ελλάδα έχουν μακρά ιστορία. Τιμάμε τους ανθρώπους του ΕΣΥ, τιμάμε τους δωρητές», έγραψε – μεταξύ άλλων – σε ανάρτησή της στο Facebook η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αναδεικνύει τα «καλά νέα του ΕΣΥ», παρουσιάζοντας την προσπάθεια συναδέλφων της υγειονομικών οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

«Παρά τις δυσκολίες, παρά τις ”πληγές” που άφησαν τα δέκα χρόνια κρίσης και παρά τα δύο πιεστικά χρόνια της πανδημίας, η εξαιρετική δουλειά συνεχίζεται στο ΕΣΥ, οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με αυταπάρνηση, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις στη φροντίδα όλων των ασθενών. Δουλεύουν ”αθόρυβα”, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναδεικνύοντας καθημερινά το υψηλό επιστημονικό επίπεδο, το ήθος και το ανθρώπινο πρόσωπο του τομέα Υγείας. Τους ευχαριστούμε, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους, για την οποία είμαστε υπερήφανοι», γράφει ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός.

Για τη λειτουργία της κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου η κ.Γκάγκα σημείωσε, επίσης, ότι είναι «παραδειγματική και μας δείχνει πόσο καλά αποτελέσματα για τους ασθενείς μπορούν να δώσουν η δουλειά, η κατάρτιση και η προσήνεια της ομάδας αλλά και τον σημαντικό ρόλο των χορηγών και ευεργετών που στην Ελλάδα έχουν μακρά ιστορία. Τιμάμε τους ανθρώπους του ΕΣΥ, τιμάμε τους δωρητές».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα