Παρά την διεθνή αμφισβήτηση από άλλους συναδέλφους του ο Κύπριος επιστήμονας και καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκκης επιμένει ότι έχει εντοπίσει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που συνδυάζει την Δέλτα και την Omicron.

Σε mail που έστειλε στην βρετανικό πρακτορείο Bloomberg, ισχυρίζεται ότι οι περιπτώσεις που έχει εξετάσει δείχνουν ότι έχει εξελιχθεί ένα προγονικό στέλεχος του ιού και έχει αποκτήσει αυτές τις μεταλλάξεις και δεν πρόκειται για αποτέλεσμα ενός μεμονωμένου ανασυνδυασμού.

Συνάδελφοι του από το εξωτερικό, ανάμεσα τους και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσαν χθες ότι πρόκειται για ανεξάρτητες αναλύσεις και δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος. Ο ίδιος πάντως, τονίζει ότι στην Κύπρο “στους 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Δέλτακρον με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χαμηλότερο πλαφόν στα PCR τεστ θα ευνοούσε μόνον τις μεγάλες αλυσίδες» απαντά ο Άδωνις στον Πολάκη

Τι κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στα 37.676 τα νέα κρούσματα, 65 θάνατοι και 634 διασωληνωμένοι