Ατελείωτες ουρές και αναμονή που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά και τις 2 ώρες είναι το σκηνικό που επικρατεί έξω από τα κέντρα Υγείας τα οποία κάνουν PCR τεστ για τον κορωνοϊό.
Την ώρα που οι δείκτες της πανδημίας στην Αττική «καλπάζουν»,  χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σπεύδουν στα κέντρα υγείας προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο
Το protothema.gr πραγματοποίησε αυτοψία στο κέντρο Υγείας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου ο κόσμος στριμώχνεται στο πεζοδρόμιο περιμένοντας να δώσει δείγμα για τον έλεγχο.
«Χθες ήρθαμε και φύγαμε γιατί η ουρά έφτανε μέχρι το κάτω τετράγωνο. Ήταν 2-3 ώρες η αναμονή για το τεστ και έφυγα», λέει στο protothema.gr ένας νεαρός ο οποίος βγήκε θετικός σε rapid test και θέλει να επιβεβαιώσει αν νοσεί από κορωνοϊό.
Όπως επισημαίνει, τα προγραμματισμένα ραντεβού για ενα μοριακό τεστ είναι κλεισμένα για τις επόμενες 10 ημέρες ενώ το κόστος για μια PCR σε ιδιωτικό, διαγνωστικό κέντρο αγγίζει τα 60 ευρώ.
«Δεν έχω το περιθώριο να δώσω 50 ευρώ σε μια ιδιωτική κλινική για να κάνω το τεστ αλλά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά με την ταλαιπωρία που υπάρχει εδώ», δηλώνει στο protothema.gr μια κοπέλα η οποία ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και περιμένει στην ουρά τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να φτάσει στο εξεταστήριο.

«Υπάρχει περίπτωση να αργήσω στη δουλειά μου με τέτοια αναμονή. Και δεν μπορώ να κλείσω και ραντεβού για να το κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο», προσθέτει ενώ δίπλα της ένα ζευγάρι προσπαθεί να μείνει μακριά από το συνωστισμό καθώς και οι δύο έχουν συμπτώματα της COVID 19 και έχουν ήδη βγει θετικοί σε rapid test.

oures_gia_pcr__3_
oures_gia_pcr__5_
oures_gia_pcr__1_
oures_gia_pcr__2_

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Την τελευταία εβδομάδα μολύνθηκαν 320.000 άνθρωποι

Μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συναντήσεων με πιθανούς φορείς ζητά το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: Τέσσερις συλλήψεις, 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 491 πρόστιμα