“Έχουμε καιρό μέχρι την κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, το σημαντικό είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρόνο μέχρι την κορύφωση αυτού του επιδημικού κύματος και να κάνουμε το σωστό βήμα και το μοναδικό σωστό βήμα είναι να εμβολιαστούμε όλοι” τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως “η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πιο συμμετοχική διαδικασία. Δεν φτάνει η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα και οι γιατροί να εισηγούνται, πρέπει οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα για να είναι αποτελεσματικά”.

“Πρέπει να μειώσουμε την μετάδοση διότι δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε μόνο 7 εκατ. πλήρως εμβολιασμένοι και άλλοι 500 χιλιάδες περίπου εμβολιασμένοι με μία δόση. Λείπουν πολλοί άνρθωποι που είναι ακόμα ανεμβολίαστοι κι αυτοί όλοι είναι πολύ ευάλωτοι στον ιό που κυκλοφορεί ευρέως στην κοινωνία”, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι “τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, κάτι που θα πρέπει να λειτουργήσει ως “καμπανάκι” για να προσέχουμε τις επαφές μας και τις δραστηριότητες μας, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να εμβολιαστούμε, γιατί αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα τελειώσει αυτό το κακό”.

Καταλήγοντας ο καθηγητής τόνισε ότι η «η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να έχει τη μισή νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά τετραπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι έχει ελαφριά νόσηση γιατί αν κολλήσουμε όλοι θα έχουμε και πολλούς νεκρούς».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Την τελευταία εβδομάδα μολύνθηκαν 320.000 άνθρωποι

Μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συναντήσεων με πιθανούς φορείς ζητά το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: Τέσσερις συλλήψεις, 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και 491 πρόστιμα