Ο θάνατος μιας γυναίκας μόλις 60 ετών στον Βόλο έβγαλε στη φόρα τη δράση ενός αρνητή γιατρού της πόλης, ο οποίος φέρεται να τη συμβούλευε να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο αν και είχε κορωνοϊό και η κατάστασή της επιβαρυνόταν μέρα με την ημέρα. Η γυναίκα έφτασε στο απροχώρητο, πήγε τελικά στο Νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και κατέληξε.

Ο σύζυγος της 60χρονης προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία για τον εν λόγω γιατρό στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο οποίος, μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα εξέφραζε σε βίντεο αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις κατά του εμβολίου του κορωνοϊού.

Για το θέμα αυτό η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από την απολογία του, του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο.

Ο συγκεκριμένος γιατρός λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του, καθώς έχει αναρτημένο στην πόρτα του πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, φέρεται να απέτρεπε την 60χρονη από το να μεταβεί στο Νοσοκομείο και την «κρατούσε» στο σπίτι, με την υγεία της όμως να επιδεινώνεται. Τη μέρα, μάλιστα, που τελικά αποφάσισε η γυναίκα να αναζητήσει νοσοκομειακή φροντίδα, ο σύζυγός της καταγγέλλει ότι ο γιατρός έκανε δύο φορές κατ’ οίκον επίσκεψη.

Ο Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει στοιχεία για την πρώτη περίπτωση, δηλαδή για τις τοποθετήσεις του περί εμβολιασμού, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό συμβούλιο για την καταγγελία που αφορά τον θάνατο της 60χρονης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Omicron διπλασιάζονται ανά 2-3 ημέρες» λένε Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους

Κορωνοϊός: Aκόμα 85 θάνατοι, 670 οι διασωληνωμένοι, 3.689 τα νέα κρούσματα

Μετάλλαξη Omicron: Μπορεί να «υπερφορτώσει» τα συστήματα υγείας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας