Με ραγδαίο ρυθμό προχωρά η εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron στη Βρετανία, με τα κρούσματα της παραλλαγής να ανεβαίνουν κατά 50% σε μία μόνο μέρα και πάνω από 1.500 Βρετανοί να μολύνονται από το συγκεκριμένο στέλεχος σε 24 μόνο ώρες. Ο πρώτος θάνατος από την Omicron επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, στη Γηραιά Αλβιόνα τις προηγούμενες ώρες.

Συνολικά, οι νοσούντες στη Βρετανία από την Omicron φτάνουν τους 4.713, ωστόσο εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, η μετάλλαξη έχει οδηγήσει και στην ανάγκη νοσηλειών, ενώ διαμηνύει πως κρίνεται απαραίτητη η λήψη τρίτη δόσης.

Κορυφαίοι υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία τονίζουν ότι 10 πολίτες έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με την Omicron, οι ηλικίες των οποίων είναι από 18 έως 85 ετών και οι περισσότεροι εξ αυτών εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βρετανία έχει υπάρξει ελάττωση του χρόνου, στους τρεις μήνες, από τη δεύτερη στην τρίτη δόση, με τους ειδικούς να συστήνουν μάσκα στους περισσότερους κλειστούς χώρους όπως και τήρηση αποστάσεων.

Ενδεικτική του κλίματος ανησυχίας είναι η μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα για την τρίτη δόση, ενώ οι ουρές που σχηματίζονται έξω από αυτά αναγκάζουν τον κόσμο σε πεντάωρη αναμονή τη στιγμή που τα ενέσιμα σκευάσματα με τις ενισχυτικές δόσεις μειώνονται σημαντικά.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτωπο Κυβέρνησης και Εκκλησίας για τον εμβολιασμό

Self-tests: Συνεχίζεται η δωρεάν διάθεση και αυτή την εβδομάδα

Ανησυχία για 5ο κύμα λόγω της παραλλαγής Omicron – Το σχέδιο για ασφαλείς γιορτές