Για ρεκόρ εγγραφών όσον αφορά στα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού, έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας πως τα ραντεβού που κλείστηκαν την Κυριακή έφτασαν τα 105.000.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Τρίτης ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ από όταν άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη ή αναμνηστική δόση και ανέφερε πως 27. 000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, επίσης, ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να κλείσουν στους 5,5 μήνες το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση.

Ερωτηθείς για την απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξήγησε ότι μέσω αυτής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντας ανέφερε ότι  τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολισθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού.  Εξήγησε, ακόμη, ότι με την εγγραφή στο μητρώο όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνεχεία να κάνουν και την τρίτη δόση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστράτευση: Λήγει η προθεσμία για την οικειοθελή προσέλευση ιδιωτών γιατρών

Κορωνοϊός: «Γκάζι» στους εμβολιασμούς και «φρένο» στο lockdοwn για τους ανεμβολίαστους από την κυβέρνηση

Έκκληση του καθηγητή Παναγιωτόπουλου: Να αναθεωρηθούν οι αναστολές των 6.000 υγειονομικών