Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για το διαβήτη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, η ΠΕΑΝΔ προχωρά σε μία σειρά δράσεων, με στόχους την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1.

Το σύνθημα δόθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη με την φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου. Η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα του συμβόλου της νόσου είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καθώς προσελκύει την προσοχή και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για τον διαβήτη.

Επίσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας, η ΠΕΑΝΔ, πιστή στο όραμά της να στέκεται αρωγός σε όλα τα παιδιά με διαβήτη, ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με τα παιδιατρικά ιατρεία των πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων.

Η ΠΕΑΝΔ προσφέρθηκε να συνδράμει στα παιδιατρικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων με συνεργάτες της παιδίατρους εξειδικευμένους στον Διαβήτη τύπου 1, προκειμένου να παραπέμπονται σε αυτούς τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αλλά και παιδιά για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να εμφανίσουν Διαβήτη τύπου 1. Στα παιδιατρικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων θα διατίθενται, επιπλέον, ενημερωτικά έντυπα της ΠΕΑΝΔ για τους γονείς με χρήσιμες πληροφορίες, ενώ στις οθόνες που βρίσκονται στις αίθουσες αναμονής τους θα πραγματοποιείται προβολή ενημερωτικού spot της ΠΕΑΝΔ. Επιπλέον, σύντομα θα ανακοινωθεί και η υλοποίηση διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για το κοινό σχετικά με το διαβήτη τύπου 1.

«Ζω Τη Ζωή μ’ ένα Τραγούδι»

Φέτος η ΠΕΑΝΔ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης με μια ακόμη ξεχωριστή καμπάνια με τίτλο «Ζω Τη Ζωή μ’ ένα Τραγούδι», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Panik Records και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

Η Panik Records θα κυκλοφορήσει το τραγούδι «Ζω Τη Ζωή», που υπογράφει ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους και ερμηνεύει η Μελίνα Ασλανίδου. Τους στίχους έγραψε ο στιχουργός Θάνος Παπανικολάου.

Το τραγούδι, που δημιουργήθηκε για την ΠΕΑΝΔ και τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, θα κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου μαζί με music video και θα περιλαμβάνεται στην ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Ασλανίδου.

Στόχος όλων όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι το τραγούδι να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων, να μάθουν όλοι τα λόγια και να το σιγοτραγουδούν, γιατί δημιουργήθηκε για έναν πραγματικά υπέροχο σκοπό.

Τα αποκαλυπτήρια του «Ζω Τη Ζωή» θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου, στις 29 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο «Σεράφειο» Κολυμβητήριο. Στην εκδήλωση, η πρόεδρος της Ένωσης κυρία Σοφία Μανέα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Θάνος Παπανικολάου και εκπρόσωποι της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records, θα μιλήσουν για την καμπάνια, το τραγούδι και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε το σκοπό δημιουργίας του «Ζω Τη Ζωή».