Η Μάλτα θα προσφέρει αναμνηστικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλον τον πληθυσμό της, μετά την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Κρις Φερν.

Η Μάλτα συγκεντρώνει τον υψηλότερο αριθμό εμβολιασμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 94% των πολιτών της να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Εντούτοις, ο Μαλτέζος υπουργός Υγείας είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως είναι σαφές ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων φθίνει, αφότου οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό πως η χώρα κατέγραψε 40 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, τον υψηλότερο αριθμό εδώ και έξι εβδομάδες.

«Μια αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών», ανέφερε.

Ενισχυτικές δόσεις παρέχονται ήδη στους πολίτες άνω των 70 ετών και σε άλλους με προβλήματα υγείας, με τη ζήτηση να ξεπερνά μέχρι στιγμής το 70%.

Οι υγειονομικοί και οι δάσκαλοι θα μπορούν να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις τους από την επόμενη εβδομάδα. Κατόπιν, τα εμβόλια θα προσφερθούν σε άλλες κατηγορίες πολιτών, ανάλογα με την ηλικία τους, σε ένα πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και το 2022 για τους νεότερους.

Ο Κρις Φερν τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός έκανε τεράστια διαφορά στη μάχη κατά της Covid-19. Αν και τα κρούσματα αυξήθηκαν, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σταθερή, με τους περισσότερους ασθενείς να εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα, επισήμανε.

Ο ίδιος απέκλεισε προς το παρόν οποιαδήποτε επικείμενη ενίσχυση των περιορισμών σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διασπορά, όμως υπογράμμισε πως οι αρχές θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

«Πιθανά νέα μέτρα θα είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους» ανέφερε ο Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός – Κομισιόν: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος ισχύος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid

Κορωνοϊός: Γιατί το χάπι της Pfizer μπορεί να «αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού»