Σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων μέσα στο επόμενο τρίμηνο προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Καραπάντσιος σημείωσε στην ΕΡΤ ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να είναι μέχρι και πενταπλάσιοι στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος πλέον βρίσκεται στους ασυμπτωματικούς που διαχέουν τον ιό χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Στην πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε και ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. Ο ίδιος επανέλαβε την πρότασή του να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και μιλώντας σε δραματικό τόνο, είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».