Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανέφερε σήμερα ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρει να υπάρχει σχέση ανάμεσα σε εμβόλια κατά της COVID-19 και διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και συνέστησε να προστεθούν τρεις παθήσεις ως πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού.

Περιστατικά διαταραχών της εμμήνου ρύσεως που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό εξετάστηκαν από την επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ανέφερε ο οργανισμός, ο οποίος πρόσθεσε πως ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τους παρασκευαστές εμβολίων προκειμένου να αξιολογήσει το ζήτημα.

Ο EMA συνέστησε η ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα, ή ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων, η ζαλάδα και η εμβοή, να προστεθούν στο φυλλάδιο πληροφοριών του μονοδοσικού εμβολίου της J&J.

Ο EMA τόνισε πως τα οφέλη του εμβολίου της J&J κατά της COVID-19 εξακολουθούν να υπερτερούν οιωνδήποτε κινδύνων και πρόσθεσε πως ανέλυσε 1.183 περιστατικά ζαλάδων και περισσότερα από 100 περιστατικά εμβοής προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Υγείας: «Παγώνουν» οι εμβολιασμοί στις πυρόπληκτες περιοχές

Στο ΚΑΤ ο Κικίλιας: Ενημερώθηκε για τους εγκαυματίες – Ξεκίνησε εκκένωση γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Πώς θα προστατευτούμε από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια