Μετά τον θάνατο μιας 96χρονης τρόφιμου του γηροκομείου στον Βόλο από κορωνοϊό, οι μέχρι πρότινος αρνητικοί στον εμβολιασμό εργαζόμενοι του ιδρύματος φαίνεται να αλλάζουν στάση απέναντι στο όπλο για την καταπολέμηση της νόσου.

Μεγάλο  μέρος του προσωπικού έκλεισε μόλις το ραντεβού του για να κάνει το εμβόλιο, προκειμένου να προστατέψει τους ηλικιωμένους που δέχονται υπηρεσίες φροντίδας από αυτούς. Συνολικά 17 εργαζόμενοι αποφάσισαν να εμβολιαστούν, ενώ μαζί με τους άλλους 20 ήδη εμβολιασμένους, αλλάζουν το ισοζύγιο. Άφου το προσωπικό του ιδρύματος απαρτίζεται συνολικά από 55 μέλη, στο εξής οι 18 θα παραμείνουν ανεμβολιάστοι, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξουν γνώμη μέχρι της 16 Αυγούστου, το χρονικό όριο που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος, τόνισε ότι «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που πέρασε μέσα από το ένα δυσάρεστο περιστατικό  μετά τον θάνατο της 96χρονης προσβεβλημένης από την Covid-19, η οποία είxε πολλά προβλήματα υγείας. Η αλλαγή στάσης των εργαζομένων αναφορικά με τον εμβολιασμό μας είναι ενθαρρυντική, ενώ η ανοσία τους θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ασφάλειας στη λειτουργία της δομής».

Ο κ. Πάνος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι θα κληθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού, ενώ μετά τις 16 Αυγούστου, αν ακόμα υπάρχουν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τότε υποχρεωτικά θα τεθούν σε αναστολή. Επανέλαβε ότι «το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για την πρόσληψη πέντε νέων εργαζόμενων γενικών καθηκόντων και πέντε νοσηλευτών, προκειμένου να καλύψει τα κενά που θα δημιουργούν τα κενά μετά τις 16 Αυγούστου».

Τέλος, ο πρόεδρος του Γηροκομείου και αφού ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των φιλοξενουμένων διαβεβαιώνοντας πως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, επανέλαβε την ευχή του να μην χρειαστεί να αλλάξει προσωπικό το ίδρυμα, αφού 7 χρόνια μαζί και από κοινού στηρίζουν το Γηροκομείο

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι του γηροκομείου, από τους εννέα που προσβλήθηκαν, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.