Σαρωτική αποδεικνύεται η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα που έχει θέσει σε συναγερμό την επιστημονική κοινότητα, καθώς διασπείρεται με τόσο γοργό ρυθμό που σε πολλές χώρες έχει αναδειχθεί κυρίαχο στέλεχος.

Τόσο σε χώρες της Ευρώπης όσο και στις ΗΠΑ, η ινδική παραλλαγή έχει ανατρέψει τα θετικά δεδομένα, δημιουργώντας σκέψεις για την εφαρμογή μέτρων, από τη στιγμή που αυξάνεται απότομα το ιικό φορτίο.

Τα κρούσματα αυξάνονται και στις 50 πολιτείες της Αμερικής εξαιτίας της «άφιξης» του μεταδοτικού ινδικού στελέχους.

Σε εθνικό επίπεδο, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ σε ορισμένες πολιτείες η αύξηση ήταν της τάξεως του 50%. Στο έλεος της απόλυτης επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα το Αρκάνσας, η Φλόριντα, το Μισούρι και η Νεβάδα.

Αγωνία επικρατεί για την δυσμενή θέση στην οποία ενδέχεται να περιέλθουν τα νοσοκομεά, ενώ σε ορισμένες πολιτείες οι αρχές ενεργοποιούν και πάλι περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, το Λος Άντζελες θα επιστρέψει στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη και στην περίπτωση των εμβολιασμένων.

Πριν από ένα 24ωρο, στην πόλη ανακοινώθηκαν 1.537 λοιμώξεις, αριθμός που συνιστά υψηλό τετραμήνου.

Στη Λουιζιάνα, τα κρούσματα που προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα αυξήθηκαν κατά 60%.

Στις ΗΠΑ, ύστερα από τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα, έχουν φουντώσει οι συζητήσεις γύρω από την ανάγκη επιστροφής τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Από τις αρχές στο Ρόουντ Άιλαντ ανακοινώθηκε ότι οι φοιτητές που θα επιστρέψουν στα πανεπιστήμιά τους πρέπει να έχουν εμβολιαστεί.

Από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έχει εκδοθεί, επίσης, εντολή σύμφωνα με την οποία όλα τα μέλη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Εκείνο που, σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται είναι ότι τα εμβόλια προστατεύουν σε πολύ υψηλό ποσοστό από τη νοσηλεία, μειώνοντας τον αριθμό εισαγωγών και τον κίνδυνο θανάτου.