Στην αναγκαιότητα δημιουργίας σταθερών και κινητών Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης στην Αθήνα τόνισε κατά την ομιλία του στο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο με θέμα “Low-risk drug consumption rooms in Europe”, που διοργανώθηκε από το Pompidou Group του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει πλέον τη δημιουργία ΧΕΧ, αλλά και στα οφέλη της δημιουργίας των συγκεκριμένων χώρων συμβάλλοντας στη μείωση της βλάβης και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες με την πανδημία της COVID, ο ΟΚΑΝΑ συνεχίζει δυναμικά τη δράση του. Αυτό αποτυπώνεται στο βάρος που έχει δώσει στη προστασία της υγείας των ευπαθών ομάδων των ουσιοεξαρτώμενων με τη μεγάλη αύξηση διανομής υγειονομικού υλικού ασφαλούς χρήσης (26.000 σύριγγες το μήνα κατά Μ.Ο. /+70% περισσότερες σύριγγες σε σχέση με το 2020 εξυπηρετώντας περίπου 3.500 άτομα την Αθήνα), της φροντίδας της υγιεινής και της συμβουλευτικής υποστήριξης των εξαρτημένων ατόμων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εμβολιασμοί: 6 απαντήσεις στους αρνητές – Γιατί πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών σε όσους δεν εμβολιάζονται

Εμβόλιο ή σκληρές κυρώσεις: Τι ισχύει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ανακοινώσεις για χώρους διασκέδασης