Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 221 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 5.340 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 232.068 νεκρούς επί συνόλου 2.493.087 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Ο μεξικανικός αρμόδιος εποπτικός φορέας αποφάσισε εξάλλου χθες να επεκταθεί η άδεια επείγουσας χρήσης που έχει δώσει στο εμβόλιο της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech στους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ μέσω Twitter.

«Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο για την COVID-19 που εγκρίνεται η χορήγησή του στους εφήβους στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Λόπες Γκατέλ.