Έκκληση στον πληθυσμό να συμμετάσχει στον εμβολιασμό απηύθυνε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού των νεαρότερων πολιτών επ αφορμής και του ανοίγματος της πλατφόρμας για την συμμετοχή των 30-39. Όπως είπε, αφενός και αυτές οι ηλικίες νοσούν και νοσηλεύονται, αφετέρου όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια κατά του κορωνοϊού, νοσούν ελαφρύτερα και δεν νοσηλεύονται.

Παράλληλα ο κ. Γώγος προέβλεψε πως θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εμβολιασμού «απλά δεν ξέρουμε πότε». «Συντάσσομαι πλήρως με τις οδηγίες τη Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», απάντησε σε ερώτημα για τον εμβολιασμό των εγκύων.

Όσο αφορά στις διαφορετικές οδηγίες για το εμβόλιο της ΑstraZeneca στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι, «θα μπορούσε ο ΕΜΑ να έχει κοινή γραμμή», υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνια».

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό, να σπάσουμε τη νοσηρότητα», είπε ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντας «μεγάλο εργαλείο το self test, όχι μόνο για την εργασία, αλλά γενικά για τον κόσμο».

Αναφορικά με τη δυνατότητα να κάνουν σε διάστημα από 8 εβδομάδες αντί για 12, τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, όσοι πολίτες το επιθυμούν, ο καθηγητής εξήγησε πως «δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό άσχετα από το αν θα γίνει στις 8 ή στις 12 εβδομάδες».

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλακόπουλος: Εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις λόγω εμβολίων – Τι είπε για τις εγκύους

Lockdown: Πορεία χωρίς… πισωγυρίσματα η χαλάρωση των μέτρων – Όλα όσα ισχύουν μέχρι το Πάσχα

Παγώνη: Διπλή μάσκα στις εκκλησίες και self test πριν το τραπέζι της Ανάστασης