Υπονομευτική της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας χαρακτήρισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο με διατάξεις για την ενίσχυση του μετώπου κατά του covid – 19 είπε τα εξής:

«Η αντιπολίτευση και κυρίως αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται σαν να μη θέλει να τελειώσει η πανδημία. Υπονομεύει τον ένα και μόνο στόχο να τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα από την πανδημία. Υπονομεύετε την εθνική προσπάθεια και επενδύετε στην καταστροφολογία. Με δυσκολία προσπαθείτε να μη δείξετε την στεναχώρια σας επειδή τα έχουμε καταφέρει».

Ο ίδιος κάλεσε την αντιπολίτευση να «επιτάξει την σοβαρότητα και να δείξει υπευθυνότητα».

Παράλληλα τόνισε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί στα όρια ωστόσο παραμένει όρθιο χάρη στον σχεδιασμό και τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης χαρακτήρισε αστειότητες τις αρχικές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι προμήθειας self test από την εταιρεία Siemens και πρόσθεσε «δεν σας βγήκε η αστειότητα και τώρα υποστηρίζετε ότι τα τεστ δεν έχουν σήμανση CE. Είναι δυνατόν; Οι προδιαγραφές των αυτοδιαγωνιστικών προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάγκα για εμβόλιο AstraZeneca: Είναι ασφαλές, να το κάνουν οι πολίτες

Βασιλακόπουλος: Η μετάδοση του ιού γίνεται στα σπίτια – Ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown

Κορωνοϊός – Κρήτη: «Σφραγίζεται» το ΠΑΓΝΗ μετά τα 41 κρούσματαz