Συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου της CureVac για την πρόληψη της νόσου COVID-19, υπέγραψε η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis. Η Novartis

ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει αρχική συμφωνία για την παραγωγή του mRNA υποψήφιου εμβολίου κατά της COVID-19 «CVnCoV» της CureVac για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής και τη μεταφορά τεχνολογίας και τις δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Μετά την τελική συμφωνία, η Novartis σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου της CureVac αναμένονται το καλοκαίρι του 2021.

Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί σε μια νέα μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας που ήταν ήδη υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις της Novartis στην Αυστρία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της παραγωγής εμβολίων mRNA για το CVnCoV της CureVac, η παραγωγή του οποίου είναι πολύ περίπλοκη. Η Novartis σχεδιάζει να παράγει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις του mRNA εμβολίου της CureVac το 2021 και έως και 200 εκατομμύρια δόσεις το 2022. Το παραγόμενο φαρμακευτικό προϊόν θα παραδίδεται στην CureVac για περαιτέρω επεξεργασία και έλεγχο.

«Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την CureVac. Η Novartis είναι πρωτοπόρος και έχει δεκαετίες εμπειρίας στη φαρμακευτική παραγωγή πρωτεϊνών και τα πιο πρόσφατα χρόνια νουκλεϊκών οξέων. Αυτήν τη στιγμή επεκτείνουμε τις παραγωγικές μας δυνατότητες με πρόσθετες επιλογές για την παραγωγή mRNA προκειμένου να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε ο Στεφεν Λανγκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Novartis.

Ο Δρ Φλόριαν βον ντερ Μουλμπε, Διευθύνων Σύμβουλος Παραγωγής της CureVac, δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που στη Novartis βρήκαμε έναν πολύ έμπειρο συνεργάτη για να υποστηρίξουμε την παραγωγή του υποψηφίου εμβολίου μας για τη νόσο COVID-19. Μαζί με τη Novartis αναμένουμε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα και να τοποθετήσουμε το δίκτυο παραγωγής μας σε ακόμη ευρύτερη βάση». Υπενθυμίζεται ότι η CureVac έχει υπογράψει ανάλογη συμφωνία με την Bayer.

Ειδήσεις σήμερα 

Κοντά στα 2.200 τα κρούσματα σήμερα

Η Γερμανία θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca και στους άνω των 65

Πελώνη: Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ και ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω της έξαρσης της πανδημίας