Εγγυήσεις πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό, με την προϋπόθεση πως οι δυο δόσεις θα έχουν μεταξύ τους χρονική απόσταση τριών μηνών, παρείχε ο διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρείας για την περιφέρεια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ολιβιέ Νατάφ στο δίκτυο RTL το πρωί της Πέμπτης «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει απόσταση τριών μηνών μεταξύ των δυο δόσεων του εμβολίου, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

«Έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, απέναντι στις πιο σοβαρές μορφές της Covid-19, στις νοσηλείες και στους θανάτους. Σας αναφέρω αυτές τις τρεις περιπτώσεις, επειδή αποτελούν κριτήρια μεγάλης μελέτης που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι για να έχει το εμβόλιο βέλτιστη αποτελεσματικότητα, πρέπει να κάνετε την πρώτη δόση και μετά τη δεύτερη, σε απόσταση τριών μηνών. Και αυτό μάθαμε από την ιατρική μας έρευνα: το βέλτιστο διάστημα είναι τρεις μήνες. Και επίσης γνωρίζουμε ότι αυτό το εμβόλιο θα έχει μεγάλη αξία επειδή η χρήση του είναι απλή: χρειάζεται συντήρηση σε απλό ψυγείο και σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 βαθμούς και είναι πιο εύκολη η μεταφορά του…» ανέφερε ο Νατάφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Άλμα με 1.400 νέα κρούσματα – 320 οι διασωληνωμένοι, 27 θάνατοι

Ερευνητές εισηγούνται να υπάρχει μεγαλύτερη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου