Σε υποχρεωτική απομόνωση σε ξενοδοχεία καραντίνας θα μπαίνουν οι influencers που γυρνούν στη Μεγάλη Βρετανία από το Ντουμπάι, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση ο στόχος είναι να περιοριστούν τα «παράνομα» ταξίδια κατά τη διάρκεια του lockdown.

Μάλιστα με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σάπς επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από αύριο το μεσημέρι στις 13:00 θα προστεθούν στον «κόκκινο» κατάλογο της βρετανικής κυβέρνησης μαζί με το Μπουρουντί και τη Ρουάντα.  Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιστρέφει από τα Εμιράτα  θα πρέπει να απομονωθεί στο σπίτι  του. Ωστόσο μόλις έρθει το νέο καθεστώς, θα πρέπει να πληρώσουν για να παραμείνουν σε απομόνωση σε ένα ξενοδοχείο για 10 ημέρες.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αναφορικά με τον αποκλεισμό των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

«Η απόφαση απαγόρευσης των ταξιδιών μεταξύ αυτών των προορισμών ακολουθεί την ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής κοροναϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, η οποία ενδέχεται να έχει εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπουρουντί και της Ρουάντα. Τυχόν εξαιρέσεις που ισχύουν σήμερα θα πάψουν να ισχύουν ακόμα και για επαγγελματικά ταξίδια. Βρετανοί υπήκοοι που βρίσκονται σήμερα στα ΗΑΕ πρέπει να κάνουν χρήση των διαθέσιμων εμπορικών επιλογών εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα. Παράλληλα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν έμμεσες εμπορικές διαδρομές που θα επιτρέψουν στους Βρετανούς και Ιρλανδούς υπηκόους και τους κατοίκους να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ένας εκπρόσωπος των μεταφορών.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται την ώρα που μία σειρά από βουλευτές των Συντηρητικών είναι εξαγριωμένοι  Tory από την επίθεση της υπουργού Εσωτερικών, Priti Patel σε όσους κάνουν ταξίδια αναψυχής καθώς και στους influencers που ταξιδεύουν εν μέσω lockdown. Την ίδια ώρα τόσο βουλευτές όσο και αεροπορικές εταιρείες επιτέθηκαν στην υπουργό με φόντο την απαγόρευση διακοπών εν μέσω του φόβου ότι οι υπάλληλοι των αεροδρομίων θα έρθουν αντιμέτωποι με την οργή των ταξιδιωτών. Μάλιστα  οι κατηγορίες που της επιρρίπτουν είναι ότι ξεκίνησε επιθέσεις εναντίον τους καθώς δεν κατάφερε να κλείσει τα σύνορα στις αφίξεις από το εξωτερικό.