*Γράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης

Θα μπορούσαν να είναι εικόνες από το μέλλον στα αεροδρόμια της Ευρώπης… εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που εξασφάλισε το protothema.gr.

Χιλιάδες ταξιδιώτες είτε επισκέπτονταν το πλούσιο Εμιράτο για διακοπές, είτε αναχωρούσαν προς άλλους προορισμούς. Χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας, σχεδόν ο ένας πίσω από τον άλλον σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων, φορώντας ωστόσο προστατευτικές μάσκες, οι ταξιδιώτες που καταφθάνουν στο Ντουμπάι αλλά και εκείνοι που το εγκαταλείπουν με προορισμό άλλα μέρη του πλανήτη, δημιουργούν μια μεγάλη κινούμενη λαοθάλασσα. Οι αρχές του αραβικού κράτους κάνουν τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα και μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, παραμένουν σε ξενοδοχεία.

Μια εικόνα που στην προ Covid εποχή, θα θεωρούνταν φυσιολογική, ειδικά για το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έχει την μεγαλύτερη κίνηση στο κόσμο σε αριθμό επιβατών διεθνών πτήσεων, το τρίτο στον κόσμο σε κίνηση επιβατών και το έκτο αεροδρόμιο σε μεταφορά φορτίων.

Τι κάνει το Ντουμπάι ελκυστικό προορισμό την δεδομένη χρονική στιγμή; Μα φυσικά το γεγονός ότι όλα είναι ανοιχτά. Εστιατόρια, κλάμπ, εμπορικά κέντρα, τα πάντα λειτουργούν κανονικά με μέτρα ασφάλειας, τα οποία τηρούνται ευλαβικά απ’ όλους. Τα κρούσματα μπορεί να φτάνουν τα 1.000 τη μέρα σε όλα τα Εμιράτα, όμως οι κυβερνώντες δεν ανησυχούν ποντάροντας στο αρκετά καλό σύστημα υγείας που διαθέτουν.

Σε ένα Εμιράτο με πληθυσμό 10 εκατ κατοίκους, όπως είναι το Ντουμπάι, μέχρι σήμερα οι υγειονομικές Αρχές έχουν διεξάγει 15 εκατ. τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Οι εμβολιασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα διαθέσιμα υπάρχουν δυο εμβόλια, αυτό της Pfizer αλλά και το κινέζικο εμβόλιο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιστεί όλοι κάτοικοι του Εμιράτου μέχρι τον Μάρτιο 2021.

Σημειώνεται ότι τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Κουβέιτ έχουν ήδη προμηθευτεί εμβόλια για όλους τους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Η ανοσία είναι ακόμη μακριά, τα δύσκολα είναι μπροστά μας