«Από χθες η χώρα βρίσκεται στην τέταρτη ζώνη, σε σκληρό αποκλεισμό, στα επίπεδα Μαρτίου και Απριλίου όπου καμία σχεδόν δραστηριότητα δεν μπορεί να επιτραπεί παρά μόνο οι αναγκαίες. Το σύνολο του Λονδίνου ανήκει σε αυτή τη ζώνη πλέον», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6  και την εκπομπή του Γιάννη Αντύπα, ο Έλληνας γιατρός- αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο του Έσσεξ, Γιώργος Σακελλίων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο Γιώργος Σακελλίων τόνισε ότι «υπάρχει ξανά πίεση στο σύστημα υγείας. Στο Έσσεξ, αρχίζουμε να ακυρώνουμε τακτικά χειρουργεία και τακτικές δραστηριότητες και να χρησιμοποιούμε το νοσοκομείο είναι είτε για έκτακτες ανάγκες και επείγουσες είτε για την αντιμετώπιση του ιού. Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τις δραστηριότητες θα δώσει μία ανάσα μετά από 1-2 εβδομάδες και να χαλαρώσει αυτή η πίεση». Αναφερόμενος στην εμπειρία του από τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι «ήμουν από τους πρώτους εργαζόμενους του νοσοκομείου που έκαναν το εμβόλιο. Δεν είχα καμία παρενέργεια, παρά ένα μικρό μούδιασμα στο χέρι και ένα βάρος στο χέρι που έγινε η ένεση για μία μέρα. Συνήθεις αντιδράσεις που υπάρχουν στους εμβολιασμούς».

«Υπάρχει η απόλυτη συνειδητοποίηση ότι το εμβόλιο είναι η προστασία μας και αυτή τη στιγμή η μόνη προφανής οδός σωτηρίας μας από την πανδημία. Στο επίπεδο των εργαζομένων στα νοσοκομεία και των γιατρών δεν υπάρχει κανένα κλίμα κατά του εμβολιασμού και της αμφισβήτησης της σημασίας του εμβολίου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το εμβόλιο καλύπτει τη μετάλλαξη του ιού,  απάντησε καταφατικά λέγοντας «υπήρξε μία μετάλλαξη στη νοτιοανατολική Αγγλία, ευτυχώς το εμβόλιο την καλύπτει. Είναι φυσικό να έχουμε μεταλλάξεις σε έναν ιό που μεταδίδεται με τέτοια ταχύτητα και τέτοιο εύρος. Είναι κάτι που συμβαίνει σε τέτοιες επιδημίες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί γενετικά το εμβόλιο, αυτό που συλλαμβάνει από τον ιό είναι τελείως διαφορετικό από τα σημεία που παρουσιάζουν οι μεταλλάξεις».