*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Στις 23 Δεκεμβρίου θα δώσει το πράσινο φως για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BionTech για τον κορωνοϊό ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild», τις οποίες επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

H εφημερίδα επικαλείται κύκλους της Κομισιόν και της γερμανικής κυβέρνησης.

Η έναρξη του εμβολιασμού στη Γερμανία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, πιθανότατα στις 26 Δεκεμβρίου, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

O Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν επιβεβαίωσε την πληροφορία της Bild«Αυτά είναι καλά νέα για ολόκληρη την ΕΕ!», δήλωσε, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BionTech όλα είναι έτοιμα: «Έχουμε ήδη αποθηκεύσει τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου για την ΕΕ. Μόλις λάβουμε το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Κομισιόν, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να φορτώνουμε και να παραδίδουμε τις δόσεις του εμβολίου στα κέντρα εμβολιασμού», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη BILD.

«Πανστρατιά» στην Ελλάδα για το εμβόλιο

Ενισχύεται με σημαντικές δυνάμεις η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προετοιμάζει με πυρετώδεις ρυθμούς η κυβέρνηση. Φαρμακοποιοί και ιδιώτες -γιατροί και διαγνωστικά κέντρα- της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) έχουν προσκληθεί να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ, στη μείζονα υγειονομική επιχείρηση της θωράκισης του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στον κορωνοϊό και τη λοίμωξη COVID-19, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εν αναμονή της παραλαβής των πρώτων εμβολίων τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», τα 11.000 φαρμακεία ανά την επικράτεια θα αποτελέσουν από τον Ιανουάριο κομβικούς σταθμούς της εκστρατείας εμβολιασμού. Η ηγεσία του υπουργείου έχει συμφωνήσει με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) να ενταχθούν τα φαρμακεία, εφόσον το επιθυμούν, σε αυτή την απαιτητική και μακρά διαδικασία. Παράλληλα, και οι ιδιώτες γιατροί του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχουν ήδη ενημερωθεί μέσω των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ότι τα ιδιωτικά ιατρεία αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα μπορούν να γίνουν υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές κέντρα εμβολιασμού των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Προσοχή στα εορταστικά τραπέζια – Τι δείχνει νέα μελέτη για τη μεταδοτικότητα στα σπίτια

Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα ζητούν οι Εισαγγελείς

Οι Αμερικανοί τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο ενώ οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 300.000