Το σχέδιο για τον προγραμματισμό και το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, είπε πως τα ραντεβού θα κλείνονται ψηφιακά αλλά και με συμβατικούς τρόπους σε φαρμακεία ή ακόμα και σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Να σημειωθεί ότι το συνολικό σχέδιο παρουσιάζεται και στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι ως ψηφιακές πύλες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα άυλης συνταγογράφησης, ειδική πύλη emvolio.gov.gr αλλά και μέσω κινητού με αποστολή SMS.

Πρόσθεσε δε ότιθ «η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια. Θα αξιοποιήσει τα φαρμακεία. Λειτουργούν πάνω από 10 χιλ φαρμακεία τα οποία θα μετατραπούν σε σημεία να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού εμβολιασμού. Επίσης εξετάζουμε το ίδιο να γίνεται και στα ΚΕΠ και σε άλλες δομές. Ο στόχος είναι όχι μόνο να μπορέσουμε όλοι μαζί να κατοχυρώσουμε την ορθή λειτουργία της εφοδιαστικής λειτουργίας των εμβολίων αλλά οι εμβολιασμοί να γίνουν σωστά και προγραμματισμένα».

Πέραν αυτών, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των δικτύων 5G ενώ πρόσθεσε ότι από την έναρξη του έτους εως σήμερα έχουν εναχθεί στις υπηρεσίες του gov.gr περισσότερες από 720 υπηρεσίες.

«Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε εντάξει στο σύστημα ιαι τα προξενεία ώστε να εξυπηρετούνται οι έλληνες του εξωτερικού. Επίσης εως το τέλος του έτους θα έχουμε έτοιμη την νέα πύλη ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου» είπε.