«Λάθος συναγερμός» ήταν τελικά το ύποπτο κρούσμα Covid σε μια κρουαζιέρα στη Σιγκαπούρη, χάρη στο οποίο το κρουαζιερόπλοιο «υποχρεώθηκε» να επιστρέψει στην αποβάθρα και 1.700 άτομα που επέβαιναν σε αυτό, να τεθούν σε απομόνωση.

Οι επιβάτες στο πλοίο «Quantum of the Seas» της Royal Caribbean υποχρεώθηκαν να μείνουν στις καμπίνες τους για περισσότερες από 16 ώρες την Τετάρτη, αφού ένας 83χρονος άνδρας βγήκε θετικός σε τεστ για COVID-19, όταν ζήτησε ιατρική βοήθεια λόγω διάρροιας.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ηλικιωμένος δεν είχε τον ιό μετά από τρία επαναληπτικά τεστ που πραγματοποίησε, όταν το πλοίο «έδεσε» ξανά στο λιμάνι. Ακόμη, ανέφερε ότι οι στενές επαφές του δεν θα χρειαστεί να μείνουν, πλέον, σε καραντίνα και ότι θα βοηθούσε στη διαδικασία των επαναληπτικών δοκιμών στο πλοίο.

Η Royal Caribbean με έδρα το Μαϊάμι, η οποία μόλις άρχισε να προσφέρει ξανά ταξίδια, μετά τη διακοπη στις παγκόσμιες επιχειρήσεις της τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας, ανέφερε ότι χαιρέτισε τις ειδήσεις και ότι θα εργαστεί για να «βελτιώσει» τα πρωτόκολλά της.