Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Μετά τη διετή θητεία του προέδρου των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη, στο τιμόνι του ΠΦΣ βρίσκεται ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Λέσβου, κ. Απόστολος Βαλτάς.

Οι δυο «γαλάζιοι» φαρμακοποιοί -ο πρώτος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών με παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ο δεύτερος συνδικαλιστής στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου, αλλά «αντάρτης» στις τελευταίες εκλογές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου- είχαν ανακοινώσει το 2017 την απόφασή τους «να συνδιοικήσουμε με βάση τη σύγκλιση των δημοσιευμένων προγραμμάτων μας και με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του Προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου».

«Η αλλαγή της Προεδρίας στον ΠΦΣ, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο, στην πορεία του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου μας. Ως φυσική συνέχεια του προηγούμενου Προεδρείου θεωρώ ότι με συνέπεια, ιδιαίτερη ένταση και αποφασιστικότητα, θα πρέπει να κινηθούμε προς την ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων μας», αναφέρει στο πρώτο για τη θητεία του μήνυμά του ο κ. Βαλτάς.

Και συνεχίζει, εξηγώντας πως «μόνον έτσι σε ένα αντίξοο και καθημερινά μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι διαχρονικοί μας στόχοι για ανάδειξη, ενίσχυση και τελική καταξίωση του Έλληνα Φαρμακοποιού του πάγκου, θα παραμείνουν ζωντανοί, δίνοντας δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία καθώς και την απαραίτητη συνοχή για διαρκή διεκδίκηση της έμπρακτης αποκατάστασής μας από την Πολιτεία, ως δίκαιο αντιστάθμισμα για την άδικη μεταχείριση και ενοχοποίηση μας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Βαλτάς δεσμεύεται πως «όροι όπως διεκδίκηση, καινοτομία, εκσυγχρονισμός , επιμόρφωση και προοπτική θα αποτελούν τις λέξεις κλειδιά για την θητεία μας».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην καθημερινότητα, δύσκολη πλέον σε πολλές περιπτώσεις, των 11.000 φαρμακοποιών. «Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουμε πιο συγκριμένοι υλοποιώντας βήμα-βήμα το πρόγραμμά μας» λέει και ζητεί από τον κάθε φαρμακοποιό να λειτουργήσει «ως συνεργάτης, συμπαραστάτης, αυστηρός αλλά καλοπροαίρετος κριτής και κοινωνός των προσπαθειών μας».

Και καταλήγει λέγοντας πως «το νέο Προεδρείο, με πνεύμα συνεργασίας και συνεχείς προσπάθειες, αξιοποιώντας δημιουργικά και τον καλόπιστο αντίλογο, θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνέργιες στον αγώνα του κλάδου αλλά και στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και της διασφάλισης του Δημοσίου Συμφέροντος».