Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία όσον αφορά τον δείκτη «R». Όπως σημειώνει η Daily Mail επιστήμονες της κυβέρνησης σημειώνουν ότι το ποσοστό αναπαραγωγής του κορωνοϊού μπορεί να έχει πέσει κάτω από τον αριθμό 1.

Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα της Downing Street εκτιμά ότι ο δείκτης «R»  κυμαίνεται μεταξύ 0,9 και 1,0 σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα ανέφερε πως τα αποτελέσματα του δείκτη είναι μειωμένα από την περασμένη εβδομάδα.

Τι είναι ο δείκτης «R»

Ο δείκτης «R» είναι ο μέσος αριθμός ατόμων που κάθε ασθενής με Covid-19 μεταδίδει την ασθένεια. Το «R» 1 σημαίνει ότι κάθε δέκα μολυσμένα άτομα τον διαδίδουν σε τουλάχιστον δέκα άλλους.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Express ο δείκτης «R» στα βορειοδυτικά της χώρας κυμαίνεται από 0,7 έως 0,9.  Την ίδια ώρα στην ανατολική Αγγλία, τα Μίντλαντς,  και τα νοτιοδυτικά της χώρας ο δείκτης κυμαίνεται από 0,9 έως 1,1.  Στη βορειοανατολική Αγγλία και το Yorkshire ο δείκτης κυμαίνεται από 0,8 έως 1,0. Τέλος ο δείκτης στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία κυμαίνεται από 1,0 έως 1,1.