Φωτογραφίες: Πάνος Κουφαλέξης

Χωρίς μάσκες και αποστάσεις έσπευσαν πολίτες στις λαϊκές, παρά το lockdown σε όλη τη χώρα για την αναχαίτιση του β’ κύματος της πανδημίας.

Με βάση τα νέα μέτρα, οι λαϊκές μπορούν να γίνουν με τη συμμετοχή του 50% όσων δραστηριοποιούνται, με τη λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων. Οι έλεγχοι των αρχών ήταν σαρωτικοί και σε πολλές περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα στους παραβάτες.

Το πρωί του Σαββάτου ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πάντα με πληροφορίες από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις για τη μη τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

Επιπλέον σε 12 πωλητές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για οποιαδήποτε συμμετοχή σε λαϊκή αγορά της χώρας για 180 ημέρες και ανεστάλη η λειτουργία της εν λόγω αγοράς για 7 μέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Χωρίς αποστάσεις και στο κέντρο της Αθήνας

Όπως δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο του protothema.gr, σε λαϊκή στο κέντρο της Αθήνας, πολλοί πολίτες αψήφησαν τα μέτρα, καθώς δεν τηρούσαν αποστάσεις και υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν φορούσαν μάσκα.

laiki__1_
laiki__2_

Συνωστισμός σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης

Παρά τα μέτρα, μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε στη μεγάλη λαϊκή της οδού Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thesstoday, δεν τηρήθηκαν αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, ενώ αρκετοί πολίτες κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ψωνίζουν και περισσότερα από 10 άτομα σε κάθε πάγκο, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται μέχρι την οδό Δελφών όπου αναπτύσσεται η λαϊκή.