Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως εξήγησε, δεν είναι ανεξέλεγκτη η πορεία απλώς έχουμε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Και γι αυτο λήφθηκαν τα μετρά πριν λίγες μέρες σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να πούμε ότι θα πάρουμε καινούργια μέτρα, θα πρέπει να δούμε πως απέδωσαν τα μέτρα αυτά και είναι νωρίς καθώς ελέγχονται στις δύο εβδομάδες.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για όσους δεν τηρούν τα μέτρα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ελάχιστους ασυνείδητους, να επηρεάζουν τη τύχη όλων. Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται υπό το κράτος ψυχολογικών ορίων. Τα νούμερα πρέπει να μας κάνουν να αναλογιζόμαστε ότι τα ψέματα τελείωσαν. «Ο κόσμος στο σύνολο του πειθαρχεί και αυτά τα παραδείγματα παρεκτροπής είναι οι ελάχιστοι ευτυχώς και αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. .

Εισηγείται παράλληλα, να επιβληθεί καθολική και οριζόντια χρήση μάσκας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως χρώματος της περιοχής. Το κόκκινο καμπανάκι είναι οι ΜΕΘ γιατί το σύστημα εκεί δοκιμάζεται, όπως είπε.