*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

«Λουκέτο» βάζουν οι αίθουσες όπου πραγματοποιούνται γαμήλιες τελετές σε όλη τη Γαλλία ενώ απαγορεύονται και τα πάρτι στα σπίτια.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της Γαλλίας Ζαν Καστέξ αφορούν όλη τη χώρα και όχι μόνο τις περιοχές που θεωρούνται hotspot του νέου κορωνοϊού.

Επιπλέον, στα εστιατόρια πρέπει να εφαρμοστεί ο κανόνας των έξι ατόμων ανά τραπέζι και να τηρηθεί ένα μητρώο πελατών. Σε όλα τα μέρη όπου οι άνθρωποι κινούνται όπως εμπορικά κέντρα ή σούπερ μάρκετ, πρέπει να τηρείται μια απόσταση ανά άτομο που «θα καθοριστεί από τον νομάρχη».

Στους δρόμους 12.000 αστυνομικοί για τα νέα μέτρα

Από το Σάββατο, 12.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα βρίσκονται στους δρόμους της χώρας για να επιτηρούν τα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες σε Παρίσι και άλλες οκτώ περιοχές.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρωθυπουργός κάλεσε τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, το πρόστιμο είναι 135 ευρώ. Μετά από τρεις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις, μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών και πρόστιμο 3.750 ευρώ.